Ce să nu faci după o despărțire urâtă

0
19145

După o despărțire cu cântec, simți că-ți vine să-l strângi de gât. Simți că-l urăști și, mintea înfierbântată, convinsă că este o victimă absolută – că doar tu nu ai greșit cu nimic în relația care tocmai s-a încheiat – nu face altceva decât să țeasă abile planuri de… răzbunare.

Ca femeie, când ieși dintr-o relație în mod umilitor, nu vei accepta niciodată că a fost și vina ta (căci întotdeauna este și a ta, într-o măsură mai mare sau mai mică). Dimpotrivă, te consideri profund nedreptățită și, de aceea, profund îndreptățită să-l urăști. Să-i dorești răul și să coci răzbunări, la foc molcom, în sânge rece. Pentru că, nu e așa, o merită cu vârf și-ndesat. Poate că îl mai urmărești un timp pe rețelele de socializare să vezi cu ce urâtă te-a înlocuit (întotdeauna este o urâtă și o proastă, corect?), însă toate acestea nu fac altceva decât să te țină pe loc, într-un vârtej de mizerie sufletească și neliniște, adică fix de ce nu ai nevoie.

După o despărțire urâtă, ura și răzbunarea nu sunt decât în aparență soluții, în realitate, ele alimentează sentimente deja moarte – un fel de zombie care nu știu decât una și bună – să te bântuie, să te sperie, să te dezarmeze, să te nimicească, până la urmă. Și toate astea pentru ce? Pentru cine? Căci nu se îndreaptă înspre obiectul urii tale (fostul), ci înspre tine însăți. Sunt ca o forță nevăzută care apasă pe-un trăgaci îndreptat spre inima și mintea ta. Nu lăsa să pornească gloanțele! Nu zic că e ușor, zic doar că poți.

Căci dacă lași perioada de doliu să se scurgă lin și te lepezi de ură și dorința de răzbunare, ignorându-le suverană, acestea se vor usca și vor dispărea fără regrete, pe nesimțite. Și-n urma lor va rămâne o lumea nouă, doar pentru tine, golită de sensul fostei relații, cu tot cu momentele ei frumoase și scârboase, cu tot cu bagajul ei de suferință și extaz. Și cândva, mai târziu, va veni și iertarea. Te ierți pe tine, în primul rând, renunți să mai arăți cu degetul și apoi îl ierți și pe nemernic (!!). Dar măcar te vei putea uita la el ca la un… nimeni oarecare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

* Bifarea casetei GDPR este obligatorie

*

Sunt de acord