De ce aleg să spun lucrurilor pe nume, fără prea multe menajamente

0
1564

Dacă ai afla, cu exactitate, data la care vei muri, cum se va schimba oare viața ta? Nu mă refer doar la tragicele cazuri ale bolilor terminale, ci, în general. Să zicem că, prin absurd, ai ști că vei muri pe 15 octombrie din anul două mii etc și, deci, poți calcula exact câți ani, lune, zile și, dacă vrei, ore îți mai rămân de trăit. Ar schimba asta cu ceva viața ta de acum? Ai reconsidera tot ce faci și ai alege diferit să-ți petreci timpul? În realitate, vei fi exact în situația în care ești oricum, diferența ar face-o doar faptul că ai cunoaște o informație, dar asta îți poate schimba viața. Sau nu?

Eu înclin să cred că da. Dacă am ști exact cât timp ne rămâne, cred că am fi mai atenți la cum îl risipim și cred că am încerca, cel puțin, să ne centrăm pe ceea ce credem că, într-adevăr, are sens. Pe de altă parte, sunt sigură că asta ar pune, asupra fiecărei zilei, o presiune greu de gestionat. Și acum, în funcție de fiecare, fie timpul rămas ar fi valorificat la maxim și apreciat din tot sufletul, fie totul ar putea fi văzut din perspectiva deșertăciunii și a inutilității, ceea ce ar fi echivalent cu abandonarea luptei.

Nu știu de ce am ales acest subiect azi, poate pentru că simt uneori nevoia să mă întorc la lucrurile simple și să reiau contactul cu realitatea, una nu mereu dulce, dar singura disponibilă. Poate de aceea aleg să spun lucrurilor pe nume, fără prea multe menajamente, poate de aceea tot ce contează este să ne trăim viața după cum ne dictează propria inimă și propria conștiință, corect?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

* Bifarea casetei GDPR este obligatorie

*

Sunt de acord