„Dacă ai avea șansa s-o iei de la început, ai risipi-o făcând aceleași greșeli”

0
2549

…Mi-a spus ultimul bărbat din viața mea atunci când ne-am despărțit. A fost o despărțire de comun acord, care însă a durut al naibii pe tare. Pe amândoi. Știți vorba „nici cu tine, nici fără tine”? Cam așa eram noi, așa că am fost nevoiți, ambii, să luăm taurul de coarne și să spunem (deocamdată) stop unei istorii de iubire-ură care dura deja de prea mult timp.

Și deși mi-a spus asta ca o răzbunarea târzie și fără sens, nu i-am ignorat cuvintele. Îl știam nu neapărat lipsit de răutate, dar chiar și cele mai crude remarci ale sale ascundeau, mereu, câte o bucățică de adevăr. Așa că m-am gândit la ce mi-a spus și i-am scris:

„Îți dau dreptate. Da, dacă aș avea șansa s-o iau de la început, pe curat, fără ca nimic din tot ce a fost să se fi întâmplat vreodată, fără învățătura acestor greșeli pe care o am azi, desigur, aș face la fel, căci aș fi aceeași de atunci. În plus, sunt greșelile mele, iar ele m-au ajutat să ajung aici. Și dintre toate greșelile, tu ai fost cea mai mare și nu cred că viața mea ar mai merita trăită cu aceeași nerăbdare în fiecare zi dacă tu nu ai fi făcut vreodată parte din ea. Da, așa este, și nu numai a doua, ci și a noua șansă aș „risipi-o” iubindu-te o dată și încă o dată… ba, mai mult, dacă aș avea șansa (și cel mai probabil o voi avea) să mai decid dacă ne împăcăm sau nu (iar asta să includă vrând-nevrând repetarea altor greșeli), probabil că nu aș ezita să o fac. Dar nu acum, nu imediat. Acum avem nevoie de timp pentru lins rănile și asumat tot ceea ce am reușit să construim și să dărâmăm împreună. Eu încă sărbătoresc fiecare minut petrecut alături de tine, fiecare greșeală – cum o numești tu – și fiecare bucurie. Așa că nu-ți pot spune decât La revedere, iubirea mea de-o viață!”.

Dar nu i-am trimis niciodată mesajul…

– va urma –

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

* Bifarea casetei GDPR este obligatorie

*

Sunt de acord