Dacă m-ar înșela soțul, eu aș…

Ai aflat că soțul tău te-a înșelat cu o altă femeie? Te simți trădată, umilită, furioasă și nefericită? Te întrebi ce să faci în această situație? Ei bine, nu ești singură. Mulți oameni se confruntă cu această problemă și au reacții diferite. Unii decid să ierte și să uite, alții decid să se răzbune și să se despartă, alții decid să ignore și să continue ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat.

Dar ce ai face tu dacă ai afla că soțul tău te-a înșelat? Cum ai reacționa? Ce ai spune? Ce ai face? Iată câteva scenarii posibile:

  • Dacă m-ar înșela soțul, eu aș… încerca să aflu cât mai multe detalii despre aventura lui. Cine este ea? Cum arată? De unde o cunoaște? De când se întâlnesc? Unde se văd? Ce fac împreună? Aș căuta dovezi pe telefonul lui, pe laptopul lui, pe conturile lui de socializare, pe hainele lui, pe mașina lui. Aș angaja un detectiv particular sau aș cere ajutorul unui prieten pentru a-l urmări și a-l surprinde în flagrant. Aș vrea să știu totul despre relația lui extraconjugală, pentru a putea lua o decizie în cunoștință de cauză.
  • Dacă m-ar înșela soțul, eu aș… vrea să îl confrunt direct și fără menajamente. I-aș spune că știu totul despre aventura lui și că nu îi mai pot ierta niciodată. I-aș cere să îmi explice de ce a făcut-o, ce nu i-a plăcut la mine, ce i-a plăcut la ea, ce a căutat la ea. I-aș reproșa tot ce mi-a făcut, i-aș arunca în față toate greșelile lui, i-aș aminti de toate promisiunile lui. I-aș spune că nu mai are nicio șansă să mă recâștige, că nu mai vreau să-l văd niciodată, că vreau divorțul imediat.
  • Dacă m-ar înșela soțul, eu l-aș… înșela la rândul meu. Mi-aș căuta un amant mai tânăr, mai frumos, mai bogat și mai bun la pat decât el. Mi-aș etala relația mea cu el pe rețelele sociale, în fața prietenilor, în fața familiei. Mi-aș face planuri de viitor cu el, mi-aș lua concediu cu el, mi-aș cumpăra lucruri scumpe cu el. Mi-aș face soțul să sufere și să regrete ce a făcut. Mi-aș lua revanșa pentru tot ce mi-a făcut.
  • Dacă m-ar înșela soțul, eu l-aș… pedepsi în cel mai rafinat mod posibil. Mi-aș face o schimbare de look radicală, mi-aș îmbunătăți stilul de viață, mi-aș dezvolta cariera și hobby-urile. Mi-aș face noi prieteni, mi-ași găsi noi pasiuni, mi-ași trăi viața la maxim. I-aș arata soțului cât de bine mă simt fără el, cât de mult m-am schimbat în bine, cât de mult mă admiră și mă doresc alții. Mi-aș face soțul să se simtă vinovat, nesigur, gelos și neînsemnat. Mi-aș face soțul să își dorească să mă recucerească, dar să nu îi mai dau nicio șansă.
  • Dacă m-ar înșela soțul, eu l-aș… ierta și uita. Mi-aș da seama că nu merită să îmi pierd timpul și energia cu el, că nu merită să îmi stric viața și sănătatea pentru el, că nu merită să îmi distrug familia și copiii pentru el. Mi-aș da seama că greșeala lui nu este vina mea, că nu pot controla acțiunile lui, că pot trăi și fără el. Mi-aș da seama că iubirea adevărată nu înseamnă infidelitate, minciună și suferință. Mi-aș da seama că merit mai mult și mai bine. Mi-aș ierta soțul pentru a putea merge mai departe, dar l-aș uita pentru a putea fi fericită.

Acestea sunt doar câteva scenarii posibile de reacție la infidelitatea soțului. Fiecare femeie este liberă să aleagă cum să reacționeze în funcție de situația ei specifică, de sentimentele ei, de valorile ei, de dorințele ei. Nu există o reacție corectă sau greșită, ci doar o reacție care îi convine fiecăreia. Important este să fie sinceră cu sine însăși și să facă ceea ce o face fericită.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here