De câte ori te-am căutat, m-ai refuzat. Acum de ce plângi că te ignor?

0
4911

Dacă nu s-ar reduce majoritatea dintre actele noastre la o participare meschină într-un imaginar concurs de orgolii, am fi scutiți de multă suferință inutilă de-a lungul vieții.

Dacă nu am pune, mai presus de sentimente, ego-ul personal, am fi mai devreme și mai mult fericiți.

Dacă nu am alerga după cineva doar pentru că pare inaccesibil, iar tentația fructului oprit nu ne-ar fura mințile, am înțelege că nu este nimic mai presus de iubire și că orgoliile nu sunt decât biete cârpe în vânt, incapabile să ne-mbrace sufletul, așa cum o face împlinirea în brațele celui/celei iubit/iubite.

Dacă am renunța la mândria prost înțeleasă și în loc să ne-ncăpățânăm berbecește, în semn de răzbunare, în timp ce sufletul plânge în genunchi, am întâmpina cu bucurie fiecare dar, atunci, cu siguranță, din și așa număratele ore ale vieții, pe majoritatea le am putea trăi cu adevărat.

Dacă ai ignora tentația mișelească pe care orgoliul ți-o servește fierbinte și ai refuza prețul exorbitant pe care trebuie să-l plătești pentru câteva clipe de iluzoriu triumf, ai înțelege mai multe din tot ce i se întâmplă și ai avea nevoie de mai puține lecții. Cu alte cuvinte, de mai puțină durere, de mai puțin chin…

Dacă ai închide sub șapte lacăte și șapte peceți – ca-n basme! – balaurul răzbunării și al mândriei prost înțelese, al ego-ului mereu flămând de a se cocoța deasupra tuturor, indiferent dacă asta este sau nu o reușită, indiferent dacă asta presupune sacrificii ireversibile, atunci azi ai avea toate motivele din lume să zâmbești cu inima în palme.

Dacă atunci când te căutam ai fi renunțat să mă refuzi doar pentru că gustul umilirii ți s-a părut, pe moment, mai dulce decât cel al iubirii, deși știai că este mai amăgitor decât Fata Morgana și mai periculos decât otrava, acum am fi fost împreună.

Însă tu ai făcut mereu invers… așa că de ce plângi că te ignor?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

* Bifarea casetei GDPR este obligatorie

*

Sunt de acord