De ce ar trebui să încetăm să spunem „Te iubesc” partenerului

Jon Dillow, coach în relații, a explicat ce ar trebui să spunem în schimb

De ce „Te iubesc” ar putea să-și piardă semnificația

Un coach în relații a declarat că, în opinia lui, cuplurile ar trebui să înceteze să spună „Te iubesc”.

Experții au făcut numeroase liste cu lucruri pe care ar trebui să le evităm în conversațiile cu partenerul pentru a nu distruge relația, însă „Te iubesc” nu ar fi, la prima vedere, un candidat evident pentru astfel de avertismente.

Cu toate acestea, Jon Dillow a explicat pe TikTok de ce ar trebui să ne gândim de două ori înainte de a rosti aceste trei cuvinte magice.

El a spus: „Dacă îi spui frecvent partenerului tău Te iubesc, vreau să te oprești.”

Dillow a sugerat, de asemenea, câteva variante mai semnificative.

Primul „Te iubesc” – un moment de cotitură

Într-o relație, primul Te iubesc este un salt în necunoscut. Îți deschizi inima față de cineva care înseamnă totul pentru tine, oferindu-i puterea de a-ți zdrobi sufletul sau de a te face să te simți extraordinar.

Dacă lucrurile merg bine, acel moment inițial – care ar putea deveni o amintire de bază pentru tine – va fi primul dintr-o lungă serie de Te iubesc.

Dar, potrivit lui Dillow, această expresie își poate pierde sensul dacă este utilizată prea des.

  • „Da, să-ți exprimi iubirea față de partener prin aceste cuvinte este un lucru bun”, a spus el.
  • „Dar, dacă spui Te iubesc de fiecare dată când închizi telefonul, când vă salutați dimineața sau când vă întâlniți seara, poate deveni ceva automat și lipsit de sens.”

Ce ar trebui să spui în schimb?

Din fericire, Dillow oferă câteva alternative care pot face partenerul să se simtă apreciat fără a abuza de cele două cuvinte cruciale.

El sugerează:

  • „În loc de Te iubesc, încearcă una dintre următoarele fraze:
    • Abia aștept să te văd.
    • Îmi place atât de mult să trăiesc alături de tine.
    • Sunt fericit(ă) că am un partener care… – completează tu – sper că știi cum.
    • Probabil că nu îți spun asta suficient de des, dar chiar îmi faci viața mai bună. Sunt atât de recunoscător/recunoascătoare că sunt cu tine.

Dillow a explicat:

  • „Chiar și doar auzindu-mă spunând aceste fraze, probabil simți cât de importante sunt, comparativ cu un simplu și general Te iubesc spus rapid de fiecare dată când închizi telefonul.”

El a subliniat că nu sugerează eliminarea completă a expresiei, ci mai degrabă faptul că un limbaj mai specific și mai intenționat este probabil mai eficient pentru a comunica dragostea și afecțiunea.

Reacțiile publicului

Acest sfat nu a fost primit prea bine de către public, mulți oameni nefiind de acord cu opinia sa în secțiunea de comentarii.

Unii au spus că „nu știi niciodată când va fi ultima dată” și că expresia „nu devine niciodată lipsită de sens, oricât de des ai spune-o”.

Altă persoană a subliniat că este „important să te asiguri că faci lucrurile autentic”, iar dacă spui Te iubesc cu sinceritate, de fiecare dată va avea semnificație.

Un alt internaut a remarcat: „Dacă persoana te iubește cu adevărat, nu se va sătura niciodată să audă aceste cuvinte.”

Astfel, deși Dillow sugerează să fim mai nuanțați în exprimarea afecțiunii, opinia publicului pare să susțină că, atâta timp cât vorbele sunt sincere, Te iubesc nu devine niciodată redundant.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here