Divorțează de a treia nevastă și mi se plânge cât de instabile sunt femeile

Recent, am cunoscut un individ care s-a autodeclarat „expert” în ceea ce privește instabilitatea feminină, deși, paradoxal, se afla la al treilea divorț, toate fiind intentate de el. Da, normal că am râs, pentru că acesta este nivelul de absurditate pe care l-am experimentat.

Îmi făceam de lucru la cafeneaua mea preferată, savurând o ceașcă de cafea tare, când am fost abordată de un individ aparent amabil și, cu un zâmbet șarmant, care mi-a spus că a observat cât de frumoasă sunt și că ar dori să mă cunoască mai bine. Fără să știu prea multe despre el, m-am gândit că ar fi amuzant să văd ce are de spus.

După introducerile obișnuite, individul a început să îmi împărtășească istoria sa de viață, care s-a dovedit a fi un adevărat carusel de divorțuri și întâmplări comice. Cu fiecare relatare a eșecurilor sale matrimoniale, acest individ, care se autoproclama „expert” în relații, părea să dețină toate răspunsurile la întrebarea „De ce femeile sunt atât de instabile?”.

Într-un moment de sinceritate involuntară, mi-a dezvăluit că toate cele trei neveste s-au plâns de același lucru: că el nu este capabil să ofere o relație stabilă și de lungă durată. Și acum stătea în fața mea, încercând să îmi ofere lecții despre stabilitatea emoțională a femeilor, el căruia nu îi rezistase nicio relație mai mult de 2-3 ani. Ei bine, nu știu despre voi, dar mie mi s-a părut cam ca și cum un clovn ar încerca să predea cursuri de echilibristică.

M-am înarmat cu umor și răbdare, dar fără tutun, că în cafenele nu se mai fumează, după cum bine știți, și l-am întrebat dacă, în timpul celor două-trei ani pe care îi petrece într-o căsnicie, reușește să mențină o linie de comunicare deschisă și să ofere suport emoțional partenerei. Răspunsul său a fost o combinație de evitare și justificări lipsite de sens, care m-au făcut să zâmbesc amar. Cum mă așteptam…

În cele din urmă, mi-a mărturisit că, de fapt, el nu căuta o relație stabilă, ci doar o aventură pasageră. Ei bine, nu pot să spun că am fost surprinsă. Acest individ, care se plângea de instabilitatea feminină, era el însuși purtătorul acestei instabilități.

Așa că, dragi bărbați care simpatizai cu acest domn, în loc să căutați răspunsuri la întrebarea „De ce femeile sunt atât de instabile?”, poate ar fi mai bine să ne întrebăm cu toții „Ce pot face eu pentru a aduce stabilitate și fericire în viața mea și în relațiile mele?”. Zic și eu, nu dau cu parul…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here