Femeia cu c*ie

1
15633

Se tot vorbește despre emanciparea, independența și lupta femeii pentru egalitatea de gen. Pe scurt, despre femeia puternică. Și tot ce am citit, cumva, mi s-a părut incomplet. Din punctul meu de vedere, desigur, punct de vedere care nu este neapărat convențional. Dar, cum nu asta e problema mea, să purcedem.

Pentru mine, femeia puternică nu este altceva decât femeia cu c*ie. Exact așa!

Femeia cu c*ie este femeia care știe exact cât de frumoasă sau de urâtă este și ce impresie le face celorlalți. De aceea, cu cât știe că este mai urâtă, cu atât mai mult bărbatul de lângă ea va fi unul superb. Și știți care este culmea? Că, prin contrast, ea nu pare și mai nasoală, ci și mai mișto! Căci altfel, cu siguranță, nu făcea parte dintr-un cuplu acolo unde jumătatea masculină pare ruptă din soare.

Femeia cu c*ie știe cât este bla-bla și cât este adevărat în toată povestea asta cu egalitatea ei cu bărbatul, speculând inteligent faptul că niciodată nu vom fi egali. Știe să-l flateze și să-l direcționeze pe nesimțite, astfel ca diferența dintre ei să joace tot în beneficiul său.

Femeia cu c*ie nu este neapărat feministă, dar este neapărat feminină.

Femeia cu c*ie nu plânge în pumni după nedreptatea socială, ci o manipulează în favoarea ei. Își transformă slăbiciunile în avantaje, vulnerabilitatea în particularitate adorabilă, mimând la perfecție, în funcție de nevoie, inocența, fragilitatea, naivitatea… Își cunoaște defectele, dar, în loc să se deteste pentru ele, pur și simplu le acceptă ca atare, cu o ușoară și sănătoasă doză de indiferență.

Femeia cu c*ie nu că nu ar putea, dar nu are nevoie să fie perfidă, ipocrită, răutăcioasă sau invidioasă. Dar știe foarte bine, atunci când este cazul, nicio secundă mai devreme, să fie sau cinică sau tăioasă sau neînduplecată sau inflexibilă.

În mod normal, femeia cu c*ie e suficient de hotărâtă și de sigură pe sine, cât să nu aibă nevoie să facă pe nebuna, pe mironosița, să se pisicească sau să recurgă la alte tertipuri pentru a obține ce vrea.

Femeia cu c*ie nu se lasă călcată în picioare sau folosită și nu ezită să treacă mai departe atunci când și să rămâi pe loc pare imposibil, chiar dacă o face cu sacrificii. Oricum, despre acestea, nimeni nu va ști niciodată nimic.

Femeia cu c*ie nu ezită să-și facă planuri (pe ea nu o interesează zicala despre cum îl faci pe Dumnezeu să râdă) și nici să le urmeze până la capăt. Și nu de dragul laurilor care ar putea-o aștepta acolo, ci de dragul drumului până acolo și al consecvenței cu propria persoană.

De femeia cu c*ie bărbații se simt atrași și, în același timp, se și tem, căci ea nu e tocmai pionul pe care ei îl caută în general. Ea este fix regina jocului și, de aceea, ea este cea care alege mereu. Uneori regele, alteori nebunul.

Femeia cu c*ie este liberă. Nimeni nu-i poate înlănțui spiritul, chiar dacă atunci când iubește știe să se și dăruiască complet. Iar când se termină iubirea, nu se dă cu capul de pereți, nu-și jelește apocaliptic de milă și nici nu trâmbițează patetic sfârșitul lumii, cocoțată pe muntele de suferință pe care îl poartă în suflet. Ea își trăiește bucuriile și-și învață lecțiile cu aceeași seninătate.

Femeia cu c*ie e cea mai mișto femeie pe care o cunosc.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

* Bifarea casetei GDPR este obligatorie

*

Sunt de acord