Femeia nu e colac de salvare

0
2696

…sau plasă de siguranță. Ca bărbat, probabil că ai înțeles greșit totul dacă ai senzația că femeia care-ți stă alături pentru că te iubește este obligată să te salveze de fiecare dată, să împiedice prăbușirea ta în timp ce tu te sprijini cu toate forțele pe umerii ei plăpânzi, dar rezistenți. Nu neg rolul de sprijin reciproc al fiecărui partener într-o relație, dar… reciproc, da? Căci atunci când femeia devine salvator cu normă întreagă, sensul relației se viciază atât de mult, încât își merită atributul de toxică.

Femeia nu are ca unic scop în viață să netezească drumul bărbatului, să-l menajeze încontinuu, punând întotdeauna toanele lui pe primul loc, să-i oblojească rănile nevindecabile (căci asta l-ar scoate din confortul de victimă), să-i dedice fără crâcnire timpul și nervii săi, să se facă luntre și punte „supunându-i-se” doar pentru că este… femeie!

Femeia nu este manta de vreme rea. Nu este pansament pe rană cangrenată și nici bun de unică (sau continuă) folosință în beneficiul egoist al bărbatului.

Și când lucrurile acestea elementare nu sunt înțelese… să nu ne mai mirăm în cor, cu toții, de ce femeile sunt neapreciate și de ce găsesc greu bărbații motiv de respect. Însă dacă ei forțează nota și ele acceptă, nimic nu ar mai trebui să ne mire. Și uite așa, în relații care debutează aparent frumos și egal, în timp, schimbându-se raportul de forțe, femeile sunt tot mai strivite sub greutatea bărbaților, preocupați să nu li se scufunde dosul personal și… prea puțin mai mult. Dar, hei, repet, femeia nu este colac de salvare! Este oază de echilibru și bucurie, desfătare și rai al iubirii, nu accesoriu de siguranță.

Femeia trebuie ținută lângă inimă (și nu lângă „coasta din care a fost făcută”, cum am tot auzit voci misogine), sub piele și în suflet. Acolo este locul ei!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

* Bifarea casetei GDPR este obligatorie

*

Sunt de acord