Relație toxică

0
8375

Când unul dă tot și celălalt nu mai are loc unde să pună ce primește, ba chiar și aruncă la gunoi – și așa este de ocupat cu activitatea asta sau cu altele, încât uită să ofere ceva, la rândul său, atunci relația celor doi este una toxică. Cel ce primește nu va renunța mai niciodată primul, iar dacă o face, totul va fi rapid, fără preaviz și fără ezitare, precum un bisturiu în timpul autopsiei ce taie indiferent țesuturi, celule, nervi… Iar cauza nu va fi decât una de interes strict personal, căci în această relație nu a fost vorba niciodată de mai mult de o singură persoană. A sa.

Iar cel ce dă, dă și iar dă, irosind-se, consumându-se puțin câte puțin în fiecare zi, se va trezi curând că nu mai e nimic. Căci s-a dat și pe sine și atunci, cu siguranță, nu se poate desprinde, nu poate pleca, căci unde să se ducă fără… sine? De aceea îi este extrem de greu să aibă inițiativa vreodată, să conștientizeze pe ce poziție se află și cât de subțire este firul de care atârnă suspendat deasupra prăpastiei.

Fie că este femeie, fie că este bărbat, cel care dă suferă, cel care primește, sărbătorește. O relație bazată pe un flux unidirecțional și care se menține în picioare doar din ambiția părților. Una ține de orgoliu, cealaltă ține de disperare și neputință, de o alunecare greu de oprit la timp, greu de oprit din proprie inițiativă și fără ajutor.

O relație toxică este precum un parazit ce-și înghite lent, dar sigur gazda. Nu înainte de a o descompune.

De ce ai vrea să trăiești așa?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

* Bifarea casetei GDPR este obligatorie

*

Sunt de acord