Fiecare reprezentație se joacă o singură dată, într-un singur act, pentru un singur spectator

0
1104

…Și totuși, i-am iubit pe toți bărbații din viața mea ca și când ar fi fost fiecare dintre ei, la momentul său, perfect pentru mine. Atât cât a durat povestea conjugată la persoana I plural, eu pot spune cu mâna pe inimă că am iubit. Uneori au fost câteva ore, alteori câțiva ani, însă dincolo de diferențele cantitative, m-am dăruit lor complet și nebun, atât cât am simțit nevoia sau capriciul. Sau poate că m-am mai și prefăcut uneori…

Dacă m-am lăsat purtată de valuri sau dacă am stat împotriva lor, a fost numai decizia mea și, pentru ea, nu pot și nici nu vreau să găsesc țapi ispășitori imaginari. Ar fi o minciună josnică… Dacă am suferit, dacă am fugit, dacă am simțit fericire, dacă am stat… dacă… indiferent de ce am făcut, a fost pentru că eu am vrut sau am permis să se întâmple.

Nu, nu am uitat pe nimeni, dar nici nu am păstrat pe nimeni în vreun imaginar muzeu al iubirilor trecute. Fiecăruia i-am dăruit câte ceva unic. O dată a fost un fir roșu care știe să conducă… Altădată, a fost, precum în poveste, un măr otrăvit nu doar pe jumătate sau un pantof de gheață, nu de cristal, abandonat aparent întâmplător în mâinile sale…

Și unii chiar s-au întors, însă au dat de porți închise. Spectacolul se terminase de mult, luminile erau deja stinse. Fiecare reprezentație se joacă o singură dată, într-un singur act, pentru un singur spectator. Reluări nu sunt decât la televizor, în viață nu există. Cel mut, tentative ratate. De aceea, eu i-am scutit din start de ridicol. Nu le-am dat decât o singură șansă, conștienți fiind că nu vor avea posibilitatea să solicite prelungiri, revanșă sau reevaluare.

…Și totuși, i-am iubit pe toți bărbații din viața mea ca și când ar fi fost fiecare dintre ei, la momentul său, perfect pentru mine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

* Bifarea casetei GDPR este obligatorie

*

Sunt de acord