Fostă amantă, actuală soție… fidelă?

Fostă amantă, actuală soție… fidelă? Paradigmă ireală, corect? Hm… depinde. Haideți să nu ne pripim cu concluziile, căci viața nu se desfășoară doar conform standardelor și prejudecăților noastre.

O femeie întreagă alege în fiecare moment al vieții, iar aceste alegeri nu au de ce să fie mereu pe aceeași linie. Alege și-și asumă alegerea, urmând-o atâta timp cât crede în ea. Însă o alegere nu o poate suprima pe următoarea, chiar dacă, aparent, sunt complet opuse. Cu alte cuvinte, dacă o perioadă din viață și-a propus să experimenteze, să trăiască scurt-circuite, povești scurte și extrem de scurte, aventuri – dacă vreți – asta nu înseamnă că nu poate să-și reconsidere atitudinea și următorul capitol din viața ei să însemne căsnicie, fidelitate, relație pe termen lung.

Desigur că poate, trebuie numai să și vrea!

Și mai trebuie ca, odată ce a luat decizia, să fie convinsă că a meritat, căci altfel – privită din exterior – va părea doar că nu a fost în stare să-și menține hotărârea când, de fapt, ea a ajuns la concluzia că nu merită să facă asta. Da, o fostă amantă, o fostă femeie considerată ușoară sau libertină (și lista sinonimelor e lungă…) poate fi o soție devotată, poate schimba săritul din pat în pat cu săritul repetat în același pat, însă o va face în cunoștință de cauză și cu pretenții mult mai mari, în primul rând, de la ea însăși. Este, de altfel, ceea ce mi s-a întâmplat mie…

V-am povestit în cel de-al doilea volum al Confesiunilor mele că m-am măritat. Da, eu, fosta aventurieră, mi-am pus pirostriile și am reușit să răspund la întrebarea „Există viață după căsătorie?”

Ei, bine, veți afla totul din cel de-al treilea volum, aflat aici

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here