Fostă amantă, actuală soție… fidelă?

0
4956

Paradigmă ireală, corect? Hm… depinde. Haideți să nu ne pripim cu concluziile, căci viața nu se desfășoară doar conform standardelor și prejudecăților noastre.

O femeie întreagă alege în fiecare moment al vieții, iar aceste alegeri nu au de ce să fie mereu pe aceeași linie. Alege și-și asumă alegerea, urmând-o atâta timp cât crede în ea. Însă o alegere nu o poate suprima pe următoarea, chiar dacă, aparent, sunt complet opuse. Cu alte cuvinte, dacă o perioadă din viață și-a propus să experimenteze, să trăiască scurt-circuite, povești scurte și extrem de scurte, aventuri – dacă vreți – asta nu înseamnă că nu poate să-și reconsidere atitudinea și următorul capitol din viața ei să însemne căsnicie, fidelitate, relație pe termen lung.

Desigur că poate, trebuie numai să și vrea!

Și mai trebuie ca, odată ce a luat decizia, să fie convinsă că a meritat, căci altfel – privită din exterior – va părea doar că nu a fost în stare să-și menține hotărârea când, de fapt, ea a ajuns la concluzia că nu merită să facă asta. Da, o fostă amantă, o fostă femeie considerată ușoară sau libertină (și lista sinonimelor e lungă…) poate fi o soție devotată, poate schimba săritul din pat în pat cu săritul repetat în același pat, însă o va face în cunoștință de cauză și cu pretenții mult mai mari, în primul rând, de la ea însăși. Este, de altfel, ceea ce mi s-a întâmplat mie…

V-am povestit în cel de-al doilea volum al Confesiunilor mele că m-am măritat. Da, eu, fosta aventurieră, mi-am pus pirostriile și am reușit să răspund la întrebarea „Există viață după căsătorie?”

Ei, bine, veți afla totul din cel de-al treilea volum, aflat în curs de apariție!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

* Bifarea casetei GDPR este obligatorie

*

Sunt de acord