Nici amantele nu sunt (mai) fericite

sursa foto: freepik

Ei bine, aș putea spune că și amantele se confruntă cu o dilemă destul de amară. Nu că aș avea experiență personală în acest sens, dar am auzit că viața de amantă nu ar fi tocmai plină de trandafiri și șampanie, așa cum unii ar putea crede.

Așadar, haideți să punem pe tapet și acest subiect delicat și să aruncăm o lumină asupra vieții de amantă. De la orele interminabile de așteptare până la momentele tensionate de tatonare a telefonului pentru a vedea dacă partenerul oficial a descoperit cine este în spatele „numărului necunoscut”, viața de amantă poate fi un hățiș plin de capcane și pericole.

Să nu uităm că, pe lângă faptul că trebuie să fii mereu pe fugă și să te ascunzi ca o șoarece în fața unui motan, trebuie să te obișnuiești cu rolul de a trăi din firimituri. Nu e chiar o petrecere în toată regula când singura ta parte din tortul iubirii este doar o felie mică, de care nu te poți bucura decât pe furiș.

Iar dacă te gândești că poți trăi din momentele furate, gândește-te din nou. Viața de amantă vine la pachet cu un stres continuu și cu un dram de vinovăție în fiecare pahar. Poate că amantele au tot timpul un zâmbet fermecător pe buze, dar sub suprafața aceea lucioasă se ascunde întotdeauna o adiere de amărăciune și de frustrare.

Și să nu uităm de riscul constant de a fi descoperite. Fiind mereu pe poziție de apărare, amantele trăiesc cu teama permanentă că adevărul ar putea ieși la iveală și să le facă viața un iad.

Cu alte cuvinte, să trăiești în umbra altcuiva nu este tot ceea ce poate visa cineva. Viața de amantă poate părea excitantă și tentantă la început, dar, în cele din urmă, chiar și cele mai strălucite clipe de pasiune nu pot compensa sentimentul de goliciune și de nesiguranță care te încearcă când te afli mereu în umbră, mereu singură nopțile și de sărbători.

Prin urmare, să fie clar pentru toată lumea: nici amantele nu sunt (mai) fericite.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here