Nu accept să-mi fie prezentați bărbați. Mi-i aleg singură!

Nu știu pe cine a crezut ea că se poate răzbuna – pe ea însăși că a fost respinsă, sau pe el – cu speranța că îl voi respinge eu pentru ea, fără să-mi dau seama? Cumva, s-a gândit să mă folosească. Eu, cea care nu sunt refuzată de niciun bărbat. Ce femeie limitată de lipsa de control a celor mai animalice impulsuri! Ce femeie demnă de milă, însă nu a mea, căci nu e cazul.

O prietenă a avut la un moment dat stupida idee de a-mi prezenta pe cineva. I-am tăiat-o scurt, probabil mă confunda. Nu accept să-mi fie prezentați bărbați. Mi-i aleg singură!

Am crezut că a înțeles, se pare că m-am înșelat, căci l-a adus la o petrecere și mi l-a vârât sub nas, alături de alți necunoscuți. Și-a camuflat, oarecum, intenția, însă nu suficient de bine.

Nu înțelegeam de ce insistă, de ce ține cu tot dinadinsul ca eu să-l cunosc pe acel bărbat…

Și cu atenția la el, dar cu coada ochiului la ea, i-am simțit tresărirea. Strălucirii spontane din privirea lui i-a corespuns, pe loc, un fior care i-a străbătut abia perceptibil trupul, zguduind-o. Are puterea să-mi zâmbească, după care se face nevăzută prin mulțime.

La plecare, la brațul lui D. – braț de bărbat galant care se oferise numai să mă conducă acasă – o zăresc rătăcită printre sticle. Renunț să-mi iau la revedere. Ulterior, nu am mai dat de ea, și-a schimbat numărul de telefon și a dispărut din viața reală sau virtuală. Ce femeie pusă la pământ de propriile-i sentimente!

D. al ei și-a luat rămas bun discret, cu o eleganță retro-amuzantă. I-am intrat în joc doar pentru că autosuficiența sa m-a instigat.

Nu le pot rezista bărbaților autosuficienți.

Provoacă în mine o puternică dorință… Dorința de a-mi bate joc de ei!

Între o femeie nebună și un bărbat îngâmfat, atât de umflat în pene, încât înăuntru răsună un mare gol, aleg să râd. Îi accept invitația la cafea de a doua zi. Și de a treia zi. Și pe cea la restaurant. Și pe cea din club. Un club pe măsura lui de snob, un club de oameni amorțiți de vârstă și excese fine, subtile, intelectuale, răsfrânte grotesc pe chipurile mature. Oameni perverși în sensul ilar al cuvântului. Niște caraghioși bolnavi de sine înșiși.

– citește continuarea aici

(fragment din „Confesiunile unei fete rele”, volumul 1, publicat aici)

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here