Nu este treaba mea să-ți fac pe plac. Nici ție și nici nimănui!

1
18788

Nu este treaba mea să-ți fac pe plac. Să te mulțumesc, să mă comport așa cum ai tu chef, așa cum crezi tu, conform principiilor, experienței și subiectivității tale că ar trebui s-o fac. Nu mă interesează ce aștepți tu de la mine, ce ți-ai imaginat tu despre mine sau ce vrei tu de la mine. În consecință, dezamăgirea sau deziluzia, sau cum vrei s-o numești, pe care o vei trăi în raport cu persoana mea ține strict de persoana ta. Totul se petrece în forul tău interior, cu expunere, ca într-o vitrină supradimensionată, către viața mea. Eu trec fără să mă uit sau să oglindesc în această vitrină, așa că responsabilitatea pentru ce se întâmplă în interiorul ei îmi este complet străină.

E greu să înțelegi că viața mea nu se desfășoară ca un tribut ție, nevoilor sau dorințelor tale și că, indiferent de relația pe care o avem, acesta este un concept inamovibil. Nu am de gând să mă schimb decât în măsura în care acest lucru îmi este necesar mie și nu altuia, în măsura în care eu consider că trebuie s-o fac, în măsura în care asta îmi face mie pe plac.

De altfel, nici eu nu îți cer să-mi faci pe plac, fii fidel ție însuți și principiilor tale nealterate și cu asta este suficient. Dacă nu-mi place, asta e, mă obișnuiesc cu ideea. Te accept sau plec. Evident, și reciproca este valabilă!

Adevărul este simplu și la îndemâna tuturor, nu l-am dezgropat eu acum, dar parcă mereu uitat. Făcând pe placul celorlalți, pe lângă faptul că niciodată nu va fi suficient de bine oricum și niciodată nu vei reuși să-i mulțumești pe deplin, unde mai ești tu în toată ecuația asta? Îți eu spun eu unde: nicăieri! Rezultatul? O viață mai falsă decât o hârtie de zece bani.

De aceea, nu voi obosi să repet, oricât de mult te poate scoate asta din minți: nu este treaba mea să-ți fac pe plac. Nici ție și nici nimănui!

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

* Bifarea casetei GDPR este obligatorie

*

Sunt de acord