Vine un timp în viața unei femei când…

0
3421

Vine un timp în viața unei femei când aceasta înțelege că nu are motive să se grăbească. Nu le-a avut niciodată, dar numai la un moment dat înțelege asta. Nu este vorba de o vârstă anume, ci de o stare pe care, la un moment dat, o conștientizează. Toți mergem în aceeași direcție. De ce ne-am grăbi? Contează pe unde trecem și, mai ales, cum trecem.

Vine un timp în viața unei femei când renunță să se mai prosterneze dinaintea lui „trebuie” și a lui „obligatoriu”, dar mai cu seamă dinaintea lui „se cade”: așa se cade să te comporți, așa se cade să procedezi, așa se cade că vorbești, așa se cade să taci, așa se cade să trăiești.

Vine un timp în viața unei femei când i se face silă să mai mimeze. Fericirea și orgasmele, mai ales. Spectatorul pentru care obișnuia să monteze cu fast aceste șarade a adormit de mult, s-a plictisit de mult sau poate chiar a plecat de mult, deși, fizic, încă mai ocupă loc în spațiu. Și chiar de-ar fi în continuare treaz, ea tot își dă seama cât a fost de caraghioasă.

Vine un timp în viața unei femei când lista de priorități face un salt mortal și pe primul loc apare ea însăși. Venită de undeva din ultimele rânduri sau chiar din afara listei. Momentul în care înțelege că ea este cea mai importantă persoană din propria viață este unul de cotitură.

Vine un timp în viața unei femei când renunță să mai facă cuiva pe plac, cu excepția unei singure persoane: ea însăși.

Vine un timp în viața unei femei când se scutură de responsabilități străine, de influențe externe, de vini inventate și de vicii inexistente, pentru a-și continua drumul fără poveri inutile.

Vine un timp în viața unei femei când învață să spună „nu”, întorcându-se aparent în fericita epocă a libertății de spirit din primii ani ai tinereții, atunci când sinceritatea și bucuria erau nepervertite, iar emoțiile, nefiltrate. Atunci când iubirea avea miros de pământ reavăn, de după-amiază solară și nemișcată într-un colț uitat de lume, de liniște de dinaintea apusului. Atunci când suferința, gelozia, disperarea și moartea nu erau decât combinații de litere lipsite de sens și ascunse între coperți colorate de dicționare.

Vine un timp în viața unei femei când își face curaj și deschide ochii în oglindă, reușind să se vadă dincolo de înveliș.

Vine un timp… care, deși nu mereu sosește „la timp”, vine negreșit!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

* Bifarea casetei GDPR este obligatorie

*

Sunt de acord