„Nu poți fi fericită fără mine”, mi-a spus și-a plecat trântind ușa

0
2586

Uneori, bărbații sunt în stare să se automutileze (metaforic vorbind) dacă au senzația că asta te va face să suferi.

Orice relație trece prin diferite momente de răscruce, contează doar cum sunt depășite aceste momente și ce rol li se atribuie ulterior. Însă uneori, acestea devin fatale relației și urmarea firească este separarea sau chiar divorțul. Ei bine, atunci când lucrurile sunt atât de stricate încât (pare că) nu mai este cale de reconciliere, își face apariția și preia protagonismul dorința de răzbunare. Iar odată controlați de ea, rațiunea și inima intră în pauză de frecat menta, lăsând cale liberă șicanelor, comportamentului jignitor și tuturor mizeriilor bine ascunse până atunci sub preș.

Orgoliul masculin devine atunci monstruos, asemenea unui dictator fără milă, și nu se dă înapoi de la nimic ce ar putea provoca nefericire (fostei) partenere, chiar dacă asta presupune propria suferință (excluzând din dicuție cazurile patologice). Mai mult, totul pornește de cele mai multe ori de la falsa premisă că fără el, femeia cu care a format un cuplu până acum va fi complet distrusă și ce satisfacție mai mare decât aceea de a-i trânti ușa în nas și a lăsa-o pradă deznădejdii și dorului sfâșietor. Nu-i așa că ăsta este scenariul? Dar ce te faci dacă este puțin… eronat? Dacă reiese că toate calculele îți dau cu virgulă și că femeia zice „Doamne ajută” că a scăpat de tine? La asta te-ai gândit? Și, desigur, este valabilă și reciproca.

Atunci când vom renunța la a ne mai considera, fiecare în parte, buricul lumii, vom reuși să vedem lucrurile într-o lumină mai aproape de cea reală și asta ne va scuti de scene teatralo-penibile precum cea din exemplul cu trântitul ușii și, mai mult, ne va oferi posibilitatea de a alege o soluție în locul unei răzbunări.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

* Bifarea casetei GDPR este obligatorie

*

Sunt de acord