O mamă poartă în pântece copilul bolnav în fază terminală pentru a-i dona organele

Sarcina este una dintre cele mai minunate și mai intense perioade din viața unei femei. Este un proces în care o nouă viață se dezvoltă și crește în interiorul uterului. Timp de aproximativ nouă luni, corpul femeii trece printr-o serie de schimbări fiziologice și hormonale pentru a se adapta la creșterea și dezvoltarea copilului.

Sarcina este, de asemenea, o perioadă de mare importanță atât pentru mamă, cât și pentru copil. În această perioadă, între cei doi se stabilește o legătură specială, iar mama își asumă responsabilitatea de a oferi un mediu sigur și sănătos pentru dezvoltarea fătului. În plus, sarcina implică o serie de îngrijiri și controale medicale pentru a asigura bunăstarea atât a mamei, cât și a copilului. Este o perioadă plină de așteptări, bucurie și pregătire pentru sosirea unui nou membru al familiei.

Cu toate acestea, în acest proces, trebuie luate și decizii care sunt capabile să ne transforme complet și care pot răni cea mai adâncă parte a sufletului nostru, dar care sunt, fără îndoială, pline de dragoste profundă și adevărată. De exemplu, faptul că trebuie să ne luăm rămas bun de la cei dragi este poate cel mai greu de suportat, mai ales atunci când această decizie depinde de noi.

Aceasta este o poveste emoționantă despre dragostea care nu cunoaște limite. În Tennessee, Krysta Davis, în vârstă de 23 de ani, era însărcinată. Ea și iubitul ei, Derek Lovett, erau fericiți pentru că în curând urmau să întâmpine primul lor copil, Rylei Arcadia Diane Lovett.

Din păcate, la optsprezece săptămâni, medicii au fost nevoiți să le dea tânărului cuplu o veste care avea să le schimbe viața pentru totdeauna. Micuța Riley avea o anomalie care avea să fie confirmată mai târziu ca fiind anencefalie, o afecțiune rară în care copilului îi lipsesc părți din creier sau din craniu. „A fost cu siguranță șocant. A fost foarte dureros să aflăm că avusesem un avort spontan înainte și că aveam complicații cu această sarcină. A fost foarte greu de asimilat”, a mărturisit într-un interviu Davis, care, fără îndoială, își dorea să fie mamă.

Medicii i-au spus lui Davis că Riley nu ar putea trăi mai mult de 30 de minute în această stare, că cel mai probabil va înceta să mai respire înainte ca cordonul ombilical să fie tăiat. Este imposibil de imaginat durerea pe care o poate simți o mamă atunci când știe că noua viață pe care o poartă în pântece și care este destinată să-i umple zilele de iubire va dispărea și că nu poate face nimic pentru a o păstra.

Medicii i-au oferit lui Davis două opțiuni: să întrerupă sarcina în acel moment sau să o ducă la termen și să îi doneze organele. Ar fi fost nouă luni în care legătura dintre mamă și fiică s-ar fi întărit, patruzeci de săptămâni în care mama ar fi visat să își vadă fiica crescând și apoi să vadă cum visele ei se risipesc, dar dragostea, niciodată.

„Am decis că, chiar dacă nu ne puteam lua fiica acasă, nicio mamă nu ar trebui să treacă prin ceea ce urma să trecem noi”, a recunoscut Krista. Astfel, Davis a dus-o pe Rylei la termen și a adus-o pe lume în Ajunul Crăciunului, la 40 de săptămâni. „A fost cel mai copleșitor sentiment de dragoste pe care l-am simțit vreodată în viața mea. Uitându-mă la ea, nu am știut niciodată că aș putea iubi pe cineva atât de mult”, a spus mama.

Da, ea s-a născut pe 24 decembrie 2018, ca o minune. Medicii s-au înșelat, ea a trăit o săptămână, o săptămână în care și-a lăsat ochii verzi, mânuța ei micuță și parfumul ei în sufletele părinților, pentru ca apoi să-și dea ultima suflare și să părăsească lumea celor vii și să devină cea mai frumoasă dintre amintire.

După moartea lui Rylei, valvele inimii sale au fost donate la doi copii, iar plămânii la un spital de cercetare. „A fost foarte greu să acceptăm faptul că a murit cu adevărat. Dar a fost, de asemenea, o lună minunată în care am reușit să împărtășim povestea ei”, a spus Davis. „A fost foarte util să putem ajuta alte femei aflate în situația noastră și să le auzim poveștile. Ne bucură inimile să știm că viața lui Rylei va oferi altor doi bebeluși o a doua șansă la viață”.

Nu există nicio îndoială că unii oameni au un impact minunat asupra celorlalți fără ca măcar să știe acest lucru. Știm că nu a fost o experiență ușoară pentru mama ei, dar nu avem nicio îndoială că Rylei va continua să trăiască prin toate viețile pe care le-a salvat.

sursa: genial.guru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here