Orice femeie iubește doi bărbați

0
6315

Întotdeauna vor exista doi bărbați, doi de EL în viața oricărei femei aflate într-o relație. Chiar și a celei mai fidele… Unul este cel real, palpabil și concret pe care îl poate atinge dacă întinde mâna (și pe măsură ce trec anii, parcă tot mai puțin o întinde) și altul imaginar, ideal, a cărui imagine se suprapune (dar mai mult nu prea) cu cea a celui real. Problema este că între cel imaginar (proiecția din capul nostru, cu alte cuvinte) și cel real vor exista mereu diferențe pe care uzura, rutina și problemele, indiferent cât de meschine, nu fac altceva decât să le adâncească, să le accentueze, să le înmulțească. Iar asta face „buba” la relație…

Era o vorbă urâtă care spunea că singura operație imposibilă este să scoți scula din capul unei femei. Adevărul este puțin altfel. De fapt, e imposibil să scoți proiecția unui bărbat perfect de care este iremediabil îndrăgostită din capul unei femei. Este imposibil s-o desparți de prototipul la care visează. Asta face ca femeile singure să nu fie, de fapt, singure, fiind în permanență acompaniate de acest EL imaginar și dictator care, cu cât petrec mai mult timp împreună, cu atât îi pune mai mari bețe în roate când vine vorba să apară și un EL real în viața ei.

Bine, eu mă iau de femei aici, dar adevărul este că la bărbați situația nu este cu mult diferită, cu un mic amendament. La ei, acea EA ideală se pliază mai des și mai rapid pe câte o muritoare în carne și oase. Mă rog, nu mereu aceeași, se înțelege!

Probabil că atunci când vom divorța de caii verzi pe pereți ce ne populează cu nerușinare imaginarul și ne parazitează simțul realității, vom putea pune, în sfârșit, ambele picioare pe tărâmul solid al concretului și vom putea îmbrățișa un singur El, respectiv o singură EA: pe cei reali, pe cei care, așa imperfecți și nu prea ideali, sunt cu adevărat unicii capabili să ne facă să simțim (o oră, o viață, nu contează) gustul rar al fericirii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

* Bifarea casetei GDPR este obligatorie

*

Sunt de acord