Parcă viața e mai frumoasă când te întâlnești peste ani cu o fostă rivală care a îmbătrânit urât!

0
1998

Ah, ce ne mai place să fim răutăcioase! Nu știu dacă și bărbații gândesc la fel, dar când o femeie are ocazia să revadă – de cele mai multe ori întâmplător – o fostă rivală care a îmbătrânit urât sau a cărei frumusețe a pălit, cu siguranță, se simte răzbunată. Karma – destinul, Universul (care nu are altă treabă, se înțelege) – a făcut, în sfârșit, „dreptate” și fosta rivală a primit ce „merită”. Bine, acum mai rămâne de văzut dacă nu cumva și aceasta gândește, la rândul ei la fel, căci de-abia atunci am putea vorbi de… echilibru!

Suntem profund subiective și întotdeauna „cealaltă” femeie este cea care poartă vina tuturor nefericirilor noastre, așa că merită ce e mai rău, nu? Desigur, câte o licărire de luciditate ne mai trage de urechi, în încercarea de a ne aduce cu picioarele pe pământ, doar că reușim destul de repede s-o înăbușim, căci conștiința propriei vini doare, în timp ce aruncatul responsabilității în spinarea celei pe care o detestăm are iz de fericire. Ce-i drept, sadică.

Dar… oameni suntem și nimic din ceea ce este omenesc nu ne este străin, ca să-l parafrazez pe Terențiu, deci nici invidia, ura și nici măcar tradiționalul „să moară doar capra vecinului”, așa că, da, parcă viața e mai frumoasă când te întâlnești peste ani cu o fostă rivală care a îmbătrânit urât!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

* Bifarea casetei GDPR este obligatorie

*

Sunt de acord