Deși azi e marți 13, pentru mine, ca autor, este o zi cât se poate de norocoasă și asta pentru că Zaida mea dragă și-a început marea aventură în lumea cititorilor.

Pe Zaida Martin deja o cunoașteți. Are pagină de Facebook, are rubrică aici, pe blog. Și totuși, povestea ei de viață (și de moarte) nu este nici pe departe una ușor de anticipat, fiind, în esență, despre alegeri… Poate de aceea te și ajută să înțelegi că dragostea nu învinge întotdeauna, că boala te poate face să renunți la visul iubirii perfecte în timp ce te pierzi în așternuturile unor personaje manipulatoare.

Crezând că suferă de o afecțiune ce-i va aduce în curând sfârșitul, Zaida alege să păstreze secretul și să-și părăsească iubitul, fără a-i spune nimic, după care începe un periplu în necunoscut, între Madrid, Ciudad Real și Valencia, fără a ști ce caută cu adevărat.

Adevărul este că Zaida poți fi chiar tu sau cea mai bună prietenă. Poate fi fata pe care o vezi savurând o cafea la masa de lângă sau chiar femeia care trece grăbită pe lângă tine într-o dimineață răcoroasă de primăvară. Te poți regăsi cu ușurință în povestea incitantă a protagonistei și te vei întreba cum un personaj… fictiv poate părea atât de real, desprins parcă din viața de zi cu zi.

Povestea ei este plină de suspans, iar răsturnările de situație te vor ține cu sufletul la gură, în căutarea unicului răspuns la întrebarea care contează: Dacă ai avea de ales între o viață pasională scurtă, trăită în agonie și o viață plictisitoare, acompaniată de o iubire sigură, tu ce destin ai prefera?

Ce mi-e o zi, ce mi-e viața întreagă? Ambele sunt limitate, ambele se termină mult prea repede, așa că tot ce vreau e să mai apuc să mă bucur de ceea ce simt și trăiesc, atât timp cât mai pot să simt și să trăiesc.”

Comandă ZAIDA de aici, o carte controversată, menită să te pună pe gânduri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here