Ți-am fost de toate, numai soție, nu

0
13062

Prietena mea Amelia mi-a trimis această scrisoare și m-a rugat s-o public, cu speranța că o va vedea și el. Acel el.

„Iubitule,

iubitul meu drag, nu sunt prima femeie care iubește disperat și, din păcate, nici ultima, dar asta nu diminuează cu nimic suferința mea.

Am iubit. Mult. Necondiționat. Cu lacrimi. Cu sânge. Degeaba. Am iubit și încă mai iubesc, dar acum am puterea să nu mă mai intereseze. Așa cum mi-ai călcat tu sentimentele în picioare, așa mi le voi călca și eu. Tu ai făcut-o spre binele tău, o fac și eu spre binele meu. Ți se pare fair play? Îți spun eu. Nu e. De fapt, e o mare porcărie…

Am crezut. Am crezut în tine, căci nu poți să iubești liber, dacă nu ai încredere în omul iubit. Am crezut în minciunile tale, în iluziile tale, în nimicurile tale. Am vrut să cred atât de mult, încât, atunci când nu mai aveai chef nici măcar să mă minți, o făceam eu în locul tău.

Am sperat. Am sperat că, dacă ți-am fost iubită, prietenă, soră, mamă și apoi amantă, într-o bună zi îți voi deveni și soție. Dar nu a fost deloc așa. M-ai vrut pentru tot, mai puțin pentru a-ți fi alături o viață. Sau, mai bine zis, mă vrei alături în continuare, dar doar pentru că servesc bine intereselor tale intime și egoiste. Și, se pare, nimic mai mult.

Am suferit. Și sufăr. Probabil că voi învăța în timp să izolez acest sentiment și să trăiesc cu el. Să mă obișnuiesc cu ideea că niciodată nu-ți voi sta alături, cu drepturi depline. De ce cerșesc asta? Pentru că tu ești viața mea și, deși mi se pare trist că am ajuns să-mi cerșesc dreptul la viață, asta fac. Dar în fața ta nu simt că mă umilesc. Căci, în relația noastră, eu am abolit de mult orgoliul.

Am plecat… ce altceva mai puteam să fac? Știu că tu m-ai fi păstrat, în această ultimă scenă a iubirii noastre, în rolul de amantă. Nimeni nu te cunoaște mai bine decât mine, nimeni nu știe ce butoane să-ți apese mai bine decât mine, nimeni nu poate face minunile pe care le pot face eu cu sufletul și trupul tău. Și totuși, se pare că nu ți-am fost de-ajuns. Niciodată.

Am plecat…”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

* Bifarea casetei GDPR este obligatorie

*

Sunt de acord