Zilele de 1 Martie în economia relațiilor!

Prima zi de 1 Martie dintr-o relație:

Bărbatul se pregătește din timp, apar lumânărele aprinse în peisaj, petale de trandafiri, nemulțumirea bărbatului pe pricăjitul acela de ghiocel ce îi pare incapabil să exprime tot ce simte el pentru ea. Femeia, aranjată și nerăbdătoare, glumeață, plină de speranță și zâmbitoare minune mare, acum iubește, acum este în faza cea mai aprinsă a sentimentelor imaginare, ar răspunde la primirea unui mărțișor și cu ce nu are.

A doua zi de 1 Martie dintr-o relație:

Bărbatul și-a făcut temele de cu seară, are pregătit mărțișorul, a făcut rezervarea la un restaurant și așteaptă să petreacă o seară romantică alături de parteneră. Ghiocelul și-a mai diluat din impotența de a transmite mesajul. Femeia, curioasă de surpriza ce garantat o așteaptă, este în faza în care cântărește tot în relație, își pune părul pe bigudiuri și gesturile lui într-o sită deasă…

A treia zi de 1 Martie dintr-o relație:

Bărbatului i s-a adus aminte cu o zi înainte de sărbătoare, de către un tânăr înamorat, că este 1 Martie. A strâmbat din nas și a dat fuga la taraba cu mărțișoare, a luat pentru mama lui unul, pentru soacra lui altul și unul mai scump pentru soție. S-a uitat în agendă și a înțeles că mâine este ocupat până seara târziu. A acceptat, acum trage tare să-și plătească ratele la bancă, au făcut deja credit. Femeia iubește și speră până în ultima clipă, așteaptă și primește și înțelege, dragostea nu mai trece doar prin inimă, a început să treacă și prin stomac. Primește mărțișorul și îl mângâie cu regret, când îl vede seara cum cade obosit.

A patra zi de 1 Martie dintr-o relație:

1 Martie ăsta a rămas singurul fericit din poveste, o să-l privim ca pe un bărbat agasat, unul ce aleargă de dimineața și până apune soarele și care nu mai face față tuturor îndatoririlor. Punga cu mărțișoare s-a mărit, are acum acolo, în plasă, învățătoarea, educatoarea, soacra, mama, vecinele, colegele de muncă, prietenele de familie și, dacă mai rămâne buget, ia ceva și pentru soție. Ziua de 1 Martie este ca o femeie aproape sătulă, una care stă să pufăie precum o oală sub presiune, timpul pare că a intrat în sac, niciodată nu ajung mărțișoarele cumpărate de soț, le socotește și mai caută prin dulap, printre cele primite în urmă cu ceva ani. Face completări, face ghiozdane și, plină de spume, închide ușa în spatele tuturor pentru a bea urgent o cafea și a se apuca de ciorba lor de la prânz. Este femeie, este 1 Martie, acum se înfruptă din amintiri, spre seară, dacă are noroc, o să se bucure și de intimitate. Ghiocelul lui dă semne de oboseală. Este vremea în care femeia își aduce aminte cu plăcere de toți cei ce au curtat-o. Nu știe că și ei sunt deja obosiți, pozele de pe net știu să mintă destul de bine…

Restul zilelor de 1 Martie dintr-o relație:

Să nu te prind că-mi iei ceva de 1 Martie, avem de plătit curentul, gazul și ăluia mic i sau rupt ghetele. Vezi dacă au mai rămas pe la mine prin dulap câteva mărțișoare, să fie câte unul pentru învățătoare sau diriginte, fetele să-și cumpere singure… El răsuflă ușurat, a trecut vremea în care ghiocelul vorbea limbi pe care nu le înțelegea, acum ghiocelul a ieșit din nămeți și își spune povestea într-un mod ideal. Florile sunt singurele capabile să repete povești frumoase la infinit, florile sunt cele ce repetă ciclul și îl țin în viață, florile iubesc și trăiesc odată cu noi.

La mulți ani, femeie! La mulți ani, primăvară! La mulți ani, mărțișor!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here