Ziua îndrăgostiților sau cum să te simți obligat s-o arzi romantic

0
6354

Sunt câteva zile din an, dar mai cu seamă cea de azi (14 februarie) când o luăm complet razna. Dacă adăugăm în ecuație și activitatea de pe rețelele de socializare, atunci situația este clară: nu numai că ni se urcă romantismul de factură comercială la cap și avem chef să facem lucruri mari, demonstrative, pretinzând partenerului să ne răspundă cu aceeași monedă, dar o mai și facem în văzul lumii, aka pe Facebook.

Nu contează că nu mai avem puterea nici să ne mai privim în ochi, că ne înjurăm în gând (și nu numai), că nu mai suportăm să stăm în același metru pătrat mai mult de câteva minute și că nici nu mai știm ce naiba om fi găsit unul la altul și, mai cu seamă, de ce ne continuăm relația, noi pe 14 februarie ne iubim de mama focului!! Așteptăm „surprize”, cadouri, inimioare, bombonele, cinuțe romantice, șampanică, ciocolățele, ursuleți… ă, mai bine, nu, bijuteriuțe și, mă rog, să ne și surprindă cu ceva, că de aia au cap, să gândească cu el măcar de Sfântul Valentin când orice femeie cuplată trebuie să se simtă cea mai specială și cea mai invidiată femeie din online.

Ipocrizie? Falsitate? Ei, pe naiba, dar cine a pomenit de așa ceva? Una e Ziua îndrăgostiților (mă rog, la români e cu repetiție, pentru cine nu s-a prins din prima, că avem și Dragobetele) și ea trebuie sărbătorită cu fast și gălăgie. Iar dacă ai ghinionul ca partenerul să fie mai nesimțitor de felul lui, atunci compensezi tu rapid cu niște postări improvizate, că doar nu vrei să pari cea mai proastă din curtea lui Mark, nu?, că doar imaginea contează!

Trăim ca-ntr-un continuu reality show în care ne vedem obligați să ne „jucăm” mereu viețile, să ne prefacem ca „să dea bine la public”, să ne punem mască peste mască pentru că, nu-i așa?, imaginea e motorul! Atâta timp cât este impecabilă, nu mai contează că în spatele ei se zvârcolește dezastrul… e ca și când am purta o rochie nouă peste zdrențele din care nu am ieșit câteva luni bune.

Și… ce dacă? E ziua îndrăgostiților și e musai să ne aliniem la trend și s-o ardem romantic!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

* Bifarea casetei GDPR este obligatorie

*

Sunt de acord