Dacă n-ai orgasm, îi spui sau te prefaci că ai?

sursa foto: freepik

Haideți să discutăm despre această dilemă veche de când lumea și pământul – orgasmele și cum să le trăiești, mai ales dacă ele sunt la fel de rare precum o eclipsă totală de soare. Având în vedere că această întrebare existențială bântuie dormitorul multor femei, eu zic să lăsăm falsele pudori la o parte și să vorbim deschis.

Evident, trăim într-o lume în care orgasmul feminin este tratat de parcă ar fi o specie rară de fluture care apare doar în nopțile cu lună plină și doar în anumite condiții meteorologice. Prin urmare, avem două opțiuni: să ne prefacem că orgasmul este atât de frecvent încât ne întâlnim cu el până și-n piață sau să fim oneste și să spunem lucrurilor pe nume.

Primul scenariu pare tentant, nu-i așa? Să jucăm puțin teatru și să oferim partenerului impresia că avem orgasm după orgasm, la fel cum vedeam pe ascuns în prima tinerețe în filmele XXX. În timp ce ne prefacem cu abilitate că suntem pe culmile extazului, oare nu ne așteptăm să vină și vremea noastră?

Dar, permiteți-mi să vă reamintesc, teatru se face pe scenă, nu în pat. Și nu vrem să jucăm roluri de Oscar în dormitor, unde ar trebui să ne simțim autentice. Așa că, da, poate că să te prefaci că ai orgasm poate ușura ego-ul partenerului, dar, pe termen lung, cine iese învingător din această șaradă?

Pe de altă parte, să fim sincere nu e mereu cea mai ușoară alegere. Recunoașterea că uneori lucrurile nu se întâmplă atât de ușor cum ne-am dori poate părea o lovitură pentru orgoliul partenerului. Dar dacă facem un pact de onestitate, deschidem ușa către comunicare și către o posibilă explorare a teritoriilor neexplorate ale plăcerii.

Și, bineînțeles, există varianta de a ne asuma responsabilitatea propriei plăceri. Să îndrăznim să ne cunoaștem propriile trupuri, să îndrumăm partenerul pe drumul plăcerii, să nu ne fie frică să cerem ceea ce avem nevoie. Pentru că, la urma urmei, fiecare orgasm pe care îl simțim ar trebui să fie autentic, să ne facă să zburăm, nu să ne simțim ca și cum am lua parte la o farsă.

Deci, concluzia nu este să ne prefacem sau să fim tăcute, ci să fim femei care știu să-și revendice plăcerea, să nu accepte compromisuri și să exploreze drumuri noi către extaz. Pentru că nu este vorba doar despre orgasm, ci despre a trăi și a ne revendica drepturile la bucuriile vieții într-o lume în care suntem înțelese mai mereu greșit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here