Era femeia mea de rezervă, azi este mama copilului meu

Da, am fost păcălit, înșelat, distrus și asta pentru că mereu am ținut să am un al doilea plan, de rezervă, pentru că mereu mi-au plăcut stabilitatea și siguranța. Să vedeți cum am rămas cu gura căscată. Am fost învățat de mic să-mi păstrez ouăle în mai multe coșuri, așa spunea tata și el așa le păstra.

Mama suferea mult pentru că el era așa. Mereu existau certuri în familie și se lăsa cu scandal. Mama era o femeie foarte posesivă și foarte geloasă. Într-un asemenea univers, am preferat să-l ascult pe tata, îl vedeam răbdător, echilibrat și, mai mult, îl percepeam ca pe un înțelept. Faza cu ținutul în mai multe coșuri mi-a predat-o când aveam 14 ani. A simțit el nevoia să mă instruiască, să-mi spună vorbe de duh care să mă ajute în viață. Mama nu era așa, ea urla la noi, la mine și la el, și ne dojenea constant. O aud și acum pe fundal, o aud cum i-a reproșat lui, tatălui meu, că mă învață la prostii, că nu are suflet și că o să ajung un depravat ca el. Da, am fost păcălit, înșelat, distrus, am făcut exact cum am fost învățat și am pierdut esențialul din vedere.

În dragoste, ai nevoie de un singur coș, de o singură femeie și nu ai de ce să-ți pui ouăle în mai multe coșuri. Eu aveam, până mai ieri, un coș de rezervă, o femeie de rezervă la care mergeam și-mi depuneam ouăle o dată pe lună, nu pentru că aveam nevoie, așa, doar de siguranță, pentru diversitate. Și mi-am depus eu ouăle azi, le-am depus mâine și, uite așa, într-o zi, ouăle depuse pentru siguranță au prins viață și s-au transformat într-o datorie constantă.

Amanta a venit cu o copie a certificatului de naștere la noi în bloc și a lipit-o pe cutia noastră poștală. Eu o consideram femeia mea de rezervă și exact rezerva m-a trădat. Nu s-a mulțumit cu statutul ei, cu iubirea dăruită femeii din umbră, cu toate cadourile scumpe pe care m-am chinuit să i le fac fără să afle soția mea.

Acum, stau și mă întreb, ce vină are acel copil, acel copil care a fost învățat așa, crescut așa, inițiat într-o familie model din societatea română? Mama nu s-a dus la amanta lui tata și nici amanta lui nu a venit la noi la ușă. Mama nu a făcut un copil în plus și nici nu a plătit împreună cu tata la pensia pe care el o plătea în secret. Pe vremea lor, femeile nu erau atât de slobode la gură și la fapte. Azi au curaj. Azi, femeile au drepturi, azi ele pot evolua și revendica un loc mai bun în societate.

Ce spune amanta mea? Ce spune, mai bine zis, fosta mea amantă? Spune că ea are de gând să-și crească copilul în compania celui cu care l-a făcut. Ce spun eu? Că-mi iau ouăle și le depun într-un alt cuibar, că nu sunt statornic și că nu-mi trădez originea, sunt fiul tatălui meu…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here