Mai ușor cu isteria pe scări de 8 martie

0
1953

Lasă că trece și ziua de azi, se consolează în gând bărbații și cu asta au încheiat calvarul început în urmă cu aproape o lună, pe 14 februarie. Sărbătorile astea, cu semnificațiile lor inițiale sau nu, pun pe ei o presiune exagerat de mare, întrucât se simt obligați să pară ceea ce nu prea sunt chiar toți: niște bărbați galanți, romantici, îndrăgostiți, atenți, generoși, grijulii cu femeia de lângă ei etc. Și asta îi consumă nu numai la portofel, ci și psihic, la cerebel. Tot e bine că se străduiesc și să mimeze, că există exemplare care ignoră complet tot balamucul.

Ideea este că aceste zile sunt numai niște pretexte, adevărata lor valoare nu rezidă în efervescența ce se naște și moare în cele 24 de ore, ci în forța lor de a ne aduce aminte niște chestii. De a ne aduce aminte de ce suntem într-un cuplu sau că poate am uitat să-i arătăm/spunem mai des mamei/surorii/bunicii/prietenei/mătușii etc ceea ce simțim, că, da, nimeni nu este etern și, oricât de cinic sună, mortul de la groapă nu se mai întoarce.

Așa că, mai ușor cu isteria pe scări – și mă refer la ambele tabere, atât la cea disperată că trebuie să „dea”, cât și la cealaltă, isterică că nu „primește” suficient – și folosiți aceste prilejuri ca pe niște trambuline, menite să dea un refresh atitudinii pe care o avem unii față de celelalte și viceversa. Cred că, per total, am fi cu toții cu mult mai câștigați, corect?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

* Bifarea casetei GDPR este obligatorie

*

Sunt de acord