Minte când spune că te iubește „așa cum ești”, dacă tu nu te mai îngrijești

Există o afirmație care încă mai stârnește zâmbete pline de scepticism și ridică sprâncene îngrijorate în cuplu. Mă refer, desigur, la momentul în care el îți spune „Te iubesc așa cum ești”. Ei bine, haideți să disecăm împreună această „perlă” inocentă a sincerității masculine romantice și să dezvăluim misterele din spatele ei.

Vorbesc cu tine, draga mea. Da, chiar cu tine, tu cea cu toate acele intenții bune și aspirații înalte pentru o relație solidă. Îți întâlnești prințul fermecat, care pare să te dorească pe tine, nu pe cea trecută prin filtrele de pe Instagram. Ei bine, să ne oglindim în realitatea cruntă: află că minte când spune că te iubește „așa cum ești”, dacă tu nu te mai îngrijești. Și iată de ce!

În primul rând, dragi bărbați, haideți să fim sinceri: vă plac femeile care arată bine. Și când spunem „bine”, nu ne referim doar la modul în care arată ele în momentul în care vă întâlniți. Ne referim la modul în care ele se străduiesc să arate bine în fiecare zi. Și dacă, Doamne ferește, o femeie își pierde interesul pentru yoga matinal, pentru dietele hipocalorice și pentru programul de îngrijire a pielii care necesită un doctorat în biochimie, să nu vă așteptați ca „iubirea necondiționată” să strălucească la fel de intens.

Da, știm, sună teribil de superficial. Dar hai să privim situația dintr-un alt unghi: sunteți pasionați de mașini, nu-i așa? Vă place să vă uitați la ele, să le admirați liniile elegante și să simțiți puterea motorului sub capotă. Acum, imaginați-vă că mașina preferată nu mai primește niciodată o spălare, nu primește revizii periodice și nici măcar nu-i mai schimbați uleiul. Cum ar arăta relația voastră cu ea? Exact. Cam așa stau lucrurile și în plan sentimental.

În al doilea rând, dragi bărbați, e valabil și reversul medaliei. Cum sunteți criptografi de top atunci când vine vorba de decodificarea mesajelor subtile ale limbajului corporal feminin, dacă o femeie spune că nu-i pasă cum arătați, în timp ce aruncă priviri scrutătoare către abdomenul vostru, situația e limpede, nu credeți? Nu, nu vă iubește așa cum sunteți. În cel mai bun caz, vă acceptă așa cum sunteți, dar dacă nu veți mai fi motivați să arătați ca atunci când v-a cunoscut și ați cucerit-o, atunci puteți să vă așteptați la scăderea interesului ei.

Și, bineînțeles, să nu uităm de aventurile extraconjugale. Da, trăim într-o lume în care mulți dintre bărbați consideră că un weekend la golf sau o ieșire cu băieții înseamnă mai mult decât o discuție serioasă despre sentimente cu partenera de viață. Iar dacă femeia de lângă ei nu se simte apreciată și iubită așa cum și-ar dori, atunci există riscul ca aceste aventuri să devină tentante. De ce? Pentru că, în aceste aventuri, nu există discuții despre kilogramele în plus sau despre firele de păr invadatoare.

Concluzia e simplă. Nu este nimic rău în a dori să fii atras de partenerul tău. Cu toate acestea, să fim atenți la iluzia iubirii necondiționate și să apreciem eforturile pe care partenerii noștri le fac pentru a arăta și a se simți bine. Iubirea adevărată vine cu acceptarea și susținerea reciprocă, dar și cu o doză sănătoasă de grijă și atenție pentru celălalt. Deci, da, nu vă mai amăgiți și recunoașteți că „iubirea așa cum ești”, poate avea nevoie de o mică întreținere din când în când. Indiferent că ești bărbat sau femeie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here