Ce se ascunde în spatele unei femei libere, cu mulți iubiți

0
710

Am obosit să sar din bărbat în bărbat, am obosit să-i schimb atât de des, astfel încât, atunci când încerc să-mi aduc aminte câte ceva, cea mai mare dilemă a mea să fie… Cu cine eram? Cu X sau cu Y? Să-i încurc, să nu mai știu cine și unde sunt între toți acești bărbați… Am obosit să o iau mereu de la capăt, să-ncep mereu să-l cunosc pe cel din fața mea, să mă întreb oare ce defecte ascunse are? Oare ce vicii? Oare cu ce obicei rușinos mă va șoca atunci când va considera că suntem suficient de apropiați cât să mi se destăinuie? Oare este nesimțit, nepăsător sau scârbos în intimitate? Pervers sau plictisitor?

Vă spun, este tare obositor să parcurgi de atâtea ori același drum cu fiecare bărbat nou… mereu s-o iei de la capăt, mereu să construiești de la zero. Și acel element surpriză și acea bucurie de a descoperi și emoțiile inerente unui început, reluate la infinit…, se macină… și-și pierd din farmec. Nu mă mai tentează, nu mă mai interesează. Ajung să cred că rutina este mai blândă și mai ofertantă decât o nouă relație, încă una, mereu alta.

Și cine mă obligă să sar din relație în relație?, o să-ntrebi. Viața însăși. Fiecare nou eșec. Fiecare bărbat care s-a dovedit a fi o nouă bulă de săpun. Frumoasă la exterior și goală la interior! Și atât de vremelnică în frumusețea ei, având extraordinara proprietate de a dispărea rapid, fără zgomot, exact când te aștepți mai puțin.

Mă obligă suferința și zbaterea între dorința de a mă dărui complet și conștiința că această dăruire completă la care tânjesc nu ar fi decât încă o prostie generatoare de suferință nouă peste suferință veche, de cicatrice nouă peste cicatrice veche.

Și mă mai obligă greața organică de singurătate. Nu e vorba de frică, ci de greață. Nu-mi place singurătatea, nu o accept sub nicio formă, nu o înghit, nu o suport… Nu pot nicicum să trăiesc așa, nici măcar pentru o scurtă perioadă de timp.

Așa e că greșesc?”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

* Bifarea casetei GDPR este obligatorie

*

Sunt de acord